eniSIMON ENIKŐ

“Ha ő tényleg egy bölcs, nem a maga bölcsességének a házába  fog bevinni, hanem a magatok házába vezet be.”
- Kahlil Gibran

Dinamikus és újdonságra nyitott személyiséggel egy új összetett életfelfogást javasolok amiben a modern menedzsment harmonikusan kapcsolódik össze a szellemi iskolák gyakorlataival. Az önmagam vállalása bátorsága valósította meg álmaimat, szakmai tudásomat összekapcsoltam emberismeretemmel és a hétköznapi szellemiséggel.

A bukaresti „ASE” közgazdasági egyetemen szereztem oklevelet, tanulmányaim ideje alatt szolgáltatás-turizmusban szakosodtam. Lelkesedésemmel és újításaimmal elértem hogy új ötleteket, nemzetközi terveket és programokat valósítsak meg és ezáltal léptettek elé egy utazási iroda vezetőjévé. Számos menedzsment és turizmus szaktanfolyamon vettem részt, és 2006-ban az Igazságügy Minisztériumnál kérvényeztem az addig ismeretlen foglalkozást, a turisztikai jogi szakértő állás létrehozását.

Szakmai pályafutásomat meghatározó programok és tanfolyamok:

  • United Nations Conference on Trade and Development szervezésében „International Enterprise Development Programme” ,
  • A brassói Kereskedelmi Kamara által szervezett „Formator” program,
  • Team Tuning Ideas „Train the Trainer” szakmai tréningje,
  • Nagy Britannia elismert pszichológusa, Beáta Bishop által tartott „Stresszmenedzsment és szakmai kiégés” modulja,
  • Coaching az angol Noble Manhattannél;
  • Selyemfestés Budapesten.

Az élet mélyebb összefüggéseit keresni már húszévesen elkezdtem, mert meg akartam határozni életcéljaimat és belső egyensúlyomat megkapni, így végeztem el 1995-ben Silva-féle Agykontroll módszert, majd az első- és másodfokú Reiki tanfolyamokat, később alkalmazott radiesztézát, asztrológiát tanulmányoztam, illetve tibeti meditációs gyakorlatokat végeztem, stb.

Kiváncsiságom és a szellemi tudás iránt érzett vonzódásom arra késztetett hogy több szellemi iskolát és módszert próbáljak ki, addig amíg, 2001-ben megtaláltam a magam útját mint Reiki mester. Ilyen módon 2004-től kezdödően számos Reiki szemináriumot tartottam és számtalan jelentkezővel konzultáltam.

Párhuzamosan több társadalmi célú tevékenységben vállalok aktív szerepet, különböző non-profit szervezetekben és klubokban, többek között a Reiki Usui Egyesületben is, amelynek alapítótagja és elnöke vagyok.

maciA felhalmozott tudás, az empátia, az emberismeret, a meghallgatás, ezek mind olyan tényezők ami miatt az emberek megosztják velem gondolataikat, gondjukat és konzultálnak velem. Ilyen módon kezdtem el gyakorolni a „lifecoaching”-ot, segíteni az embereknek hogy saját maguk találják meg a benső egyensúlyukat. Ezzel párhuzamosan elkezdtem a képzést a Noble Manhattan Coaching Kft. angol cégnél, és mivel én 4 évig dolgoztam a pénzügyi-gazdasági elemzésben és üzleti értékelésben, igy a pénzügyi coaching területén is tevékenykedem. Továbbá, a coaching terén egyuttműködöm cégvezetőkkel, akik szeretnének egy jobb egyéni teljesítményt, hatékony kommunikációt a csapatukkal és szeretnék megtalálni a saját útjukat az akadályok leküzdésében és az önmegvalósításban.
Mivel egy nagyon kreatív elmém van, kerestem a módját az érzelmek önkifejezésére, igy elsajátítottam a selyemfestés és a selyem mandala technikáját. Mint a művészi érzékenységem és szenvedélyem eredménye, hamarosan megnyítom a több mint 30 festményt tartalmazó kiállítást.

Az üzenet amit közvetíteni szeretnék, az hogy legyen bátorságod és légy önmagad!