reiki

Practicantii Reiki absolventi beneficieaza de program de practica în 2019 astfel:
1. practica/  energizari Reiki in   04-05-06-07 martie, orele 17-20  
                                                      15-16-17-18 aprilie, orele 17-20
                                                       07-08-09-10 mai, orele 17-20  
= va faceti energizari Reiki intre voi, in ordinea sosirii la sala. Costul pentru practica Reiki de 4 zile (12 ore) este de 17 lei/ luna x3luni = 50 lei/ 3 luni. (=1,4 lei/ ora de energizare si de meditatie) si se achita abonament pe minim 3 luni. Scopul energizarilor Takata: 1) sa primiti Reiki pe masa; 2) sa va incarcati cu Reiki fiind canale curate in stare de contemplare cat timp facem Reiki la colegi;    3) sa inlocuiti energiile/karma negativa cu energie pozitiva oferind prin maini Iubire si echilibru altora.  
 
2. NOU- 19 februarie, marti, curs practic de Prim ajutor cu ceea ce ar trebui sa cunoastem toti pentru gestionarea situatiilor din familie, orele 17-20, cu Gabriela care lucreaza pe salvare; termen inscriere 16.02.2019 (sa stim cate materiale printam); cost 100 lei. Scopul: sa stiti ce aveti de facut in caz de urgente/ accidente, pana soseste salvarea sa puteti oferi ajutor.
 
3. selectii dintre exercitiile Reiki japoneze gradul I si II:
- 18 februarie, luni, orele 17-20, pentru depasirea fricilor si atacurilor de panica, termen inscriere 15.02.19, cost 50 lei.
- 09 martie, sambata, orele 10-13, pentru gestionarea emotiilor si transformarea creativa, termen inscriere 07.03.19,cost 50 lei.
- 19 aprilie, vineri, orele 17-20, ..........(tema urmeaza sa o stabilim) , termen inscriere 12.04.2019, cost 50 lei.
Scopul: parte din grup a dorit/ ales sa participe la sesiuni de exercitii japoneze in locul practicii/ energizarilor la sala, astfel vom face exercitii pe care le putem aplica pe o tema concreta.
 
4.  NOU > 08 martie, vineri, Clubul pensionarilor Reiki , orele 15-18. Cu mare drag si gratuit voi organiza lunar aceasta intalnire pentru practicantii Reiki pensionari. Este o intalnire in care, intr-un cadru calduros, ei pot povesti, impartasi, aminti lucruri dragi si in care vom face activitati impreuna. La prima intalnire va asteptam cu prajitura de casa :)  . Urmatoarea intalnire va fi in 5 aprilie 2019.
 
5. NOU > 16 martie, sambata, orele 10-14, exercitii de meditatie cu echilibrarea celor 5 elemente si desenarea propriei mandale energetice pe hartie, termen inscriere 10.03.2019, cost 100 lei. Film informativ aici  https://www.youtube.com/watch?v=TZy8T_UripI 
 
6. 17 sau 18 aprilie primiti Reiju (binecuvantarea japoneza) gratuit, cei care au abonament si isi fac autoenergizare zilnic. Din 28 martie va propun sa incepeti un program de autoenergizare zilnic, de 30 minute, timp de 21 de zile si sa veniti la practica minim 2-2 zile in martie si aprilie. Reiju este darul meu de suflet catre acei dintre voi care actioneaza spre a-si schimba viata catre Armonie si Iubire.
 
7.Workshopuri Reiki unde se discuta despre anatomie, fiziologie cu scopul de a avea o mai buna intelegere a functionarii corpului fizic si a echilibrarii sistemului endocrin in relatie cu corpul energetic.   - workshop Reiki & sanatatea femeii .... iunie 2019, orele 17-20, cost 100 lei.termen inscriere
 
8.  energizari individuale (in afara programului cu grupul) pe baza de programare, cu reducere 50% pentru practicanti Reiki = 50 lei/sedinta;
  - energizari individuale pentru beneficiari/ pacienti (care nu sunt absolventi ai cursului Reiki) , pe baza de programare, 70-100 lei/sedinta, in functie de numarul de sedinte dorite. Pentru toate sedintele se emit documente fiscale (bon fiscal si pentru companii factura).
 
9. practica si initiere gratuita copii 3-10 ani: in aprilie 2019. Cursurile sunt gratuite pentru copii pana la 14 ani (inclusiv), dar peste 10 ani recomand sa vina la grupul de adulti.
 
Inregistrare despre Reiki  http://youtu.be/69tOpcjXWpg 
Discursul (in engleza) de la Cereminia de inaugurare a monumentului Usui, Japonia 2018, il puteti viziona aici https://youtu.be/Yx7tLEsVX68  .
Eniko Simon & Eugen Bibo practicam Reiki de 25 de ani si suntem recunoscatori pentru formarea noastra in Reiki autentic:
-    maestrului Kormos Geza (HU) pe care l-am asistat timp de 6 ani la toate cursurile Usui Shiki Ryoho (scoala dnei Takata) am primit initierea de nivel profesor & maestru;
-    maestrului Fodor Gyorgy (HU) care a fost de mai multe ori in Japonia si care ne-a invatat exercitiile Reiki originale japoneze;
-    lui Hyakuten Inamoto sensei (JP) care ne-a introdus in Komyo Reiki Kai, la Bucuresti;
-    lui Hiroshi Doi sensei care ne-a primit la cursurile dlui in Japonia si am fost pregatiti in Gendai Reiki HO in toate nivelele.

Liniile de initiere si diplomele Reiki le regasiti si aici http://lifecoaching.com.ro/ro/reiki/18

Membru in The Reiki Association din UK https://www.reikiassociation.net/blog.php?user=6256&blogentry_id=367

Practicam si predam doua scoli Reiki autentice asa cum ne-au fost incredintate de catre maestri & profesorii nostri:
1. Usui Shiki Ryoho, practicam de 25 de ani si predam de 14 ani; singura modificare adusa acestei scoli este introducerea exercitiilor si practicilor japoneze invatate de la Fodor Gyorgy, ceea ce este o intoarcere la esentele si radacinile Reiki, fara sa facem adaugiri personale; aveti linia de initiere mai jos;
2. Gendai Reiki Ho, este scoala Reiki al carei invaturi ne-au fost predate in 2015 in Japonia; linia de initiere fiind Mikao Usui- Kan'ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Eugen Bibo & Eniko Simon
Detalii legate de cursul Gendai Reiki Ho din 2019 gasiti pe www.reiconsulto.ro .

Exercitiile Dento Reiki (originale japoneze, folosite in Gakkai Japonia), primite initial de la Dl. Fodor, ne-au fost aratate si reconfirmate de catre Hiroshi Doi sensei la intalnirea maestrilor Reiki din Madrid (2015) si la pregatirea noastra din Japonia (2015). Asteptam sa ne scrieti pentru informatii legate de cursuri Reiki pe Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Reiki Usui Shiki Ryoho

Reiki este o tehnică japoneză de reducere a stresului, de relaxare şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii prin utilizarea unor metode de accesare a energiei universale (energie denumită şi qi, ki sau prana) care poate fi atrasă spre sine sau spre o altă persoană în scopuri benefice. În fizica cuantică vibraţia este recunoscută drept natura fundamentală a existenţei. Aşadar, corpul uman, gândurile şi emoţiile sunt compuse din vibraţii care oscilează la diferite frecvenţe. Reiki este o tehnică japoneză recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care ne dă posibilitatea să ne mărim capacitatea şi să ne dezvoltăm relaţia cu această energie universală, aducând corpul şi mintea pe aceeaşi lungime de undă cu Energia Vitală Universală. După învăţarea practicii Reiki acesta este un suport concret, inepuizabil şi la îndemână în fiecare moment al vieţii personale şi profesionale, fără să fie necesară retragerea din activităţile noastre obişnuite.

Reiki este o metodă de dezvoltare a personalităţii bazată pe iniţiere, o cale spirituală, şi o formă de tehnică energetică care ajută la restabilirea echilibrului fizic, emoţional şi spiritual.

"Se poate întâmpla ca trupul să vindece prin suflet, iar sufletul prin trup."

- Oscar Wilde

Expresia Reiki este o combinaţie a două kanji (silabe), prima dintre ele - REI - însemnând universal, cosmic, divin, spiritual, vital, iubire necondiţionată, iar a doua - KI - având înţelesul de energie, vibrație, forţă vitală omniprezentă. Combinând aceste două silabe putem înţelege sensul adevărat al Reiki: Energie Spirituală, Energie Universală, Forţă Vitală Universală, Iubire Necondiţionată, etc.

Printre beneficiile reiki se numără: echilibrarea energiilor organismului, reducerea stresului şi a tensiunilor emoţionale prin echilibrarea sistemului nervos, echilibrarea planurilor fizic, emoţional şi mental, înlesnirea detoxifierii şi a purificării corpului, dezvoltarea gândirii şi a viziunii pozitive, dezvoltarea gândirii logice şi a creativităţii, integrarea intuiţiei cu raţiunea.
                                                                    
Reiki nu este o religie dar vorbeşte despre baza tuturor religiilor străvechi, adică despre Iubirea Necondiţionată. Ne ajută să respectăm şi să iubim propria noastră persoană. Ne ajută să învingem prăpastia pe care am creat-o între noi şi anturajul nostru (în cazul în care ea există) şi restabileşte armonia. Reiki nu are dogme, legi, interdicţii sau condiţii, poate exista liber şi poate accepta orice mod de a vedea lumea şi orice altă învăţătură. Reiki se poate practica în paralel cu alte tehnici manuale şi energizările se efectuează cu menţinerea tratamentului medical.

Este una dintre cele mai frumoase şi cele mai clare căi de autocunoaştere: http://youtu.be/69tOpcjXWpg

reiki-soare

Deoarece este vorba despre o energie universală şi nu proprie celui care practică reiki, în cadrul acestei tehnici, nu aveţi voie să vă concentraţi asupra transmiterii energiei: Reiki se porneşte automat, prin simpla apropiere a palmelor de corp, în cazul în care zona respectivă are nevoie de energie. Dvs. sunteţi doar un canal de transmitere (o antenă).

S-au scris multe depsre istoria Reiki, dar în principal există 2 versiuni mari. În mod tradiţional informaţiile se transmit doar de la maestru la discipol şi doar puţine informaţii se dau în scris, astfel și istoria Reiki se bazează în principal pe transmiterea orală, de aici au apărut  diferitele versiuni. Eu prefer, și în acest caz, să am o abordare integrativă a istoriei, în care explic istoria adevarată despre Mikao Usui sensei și apoi explic motivele pentru care a apărut varianta D-nei Takata, cu “modificarile ei” sub formă de “legenda” Reiki, din care extrag câteva exemple.

Chiar dacă practici de vindecare cu mâinile au existat în majoritatea culturilor străvechi, Reiki a fost elaborat de către Mikao Usui sensei, care s-a născut în satul Taniai în 1865 (acum oraşul Mijama). Tatăl, Uzaemon Cunetane, a fost comandant militar, mama era din familia Kavaai. Usui a studiat diferite practici si discipline orientale. Trecând prin multe experienţe, Usui şi-a descoperit scopul vieţii „Anshin Ritsumei” adică ”Spiritul tău să fie în stare de pace totală, fiind conştient de ceea ce trebuie să faci cu viaţa ta, neperturbat de nimic” și pentru asta a meditat pe muntele Kurama, aflat la 12 km de Kyoto. În anumite surse se menționează că Usui, inițial, a început să predea metoda denumită TEATE sau vindecarea cu mâna. Numele venea de la ceea ce făceau şi nu de la cunoştinţele predate teoretic. Aceste metode au fost premergătoare metodei USUI REIKI RYOHO.

reiki-usui1

Mikao Usui a introdus 5 principii de viaţă, pe care le respectă toţi practicanţii  Reiki

Azi nu mă enervez! Azi nu mă stresez!
Azi îmi respect părinţii, profesorii, vecinii!
Azi îmi câştig pâinea prin muncă cinstită!
Azi simt respect şi simt iubire faţă de tot ce este viu!

Altă variantă de traducere a principiilor Reiki : Doar astazi nu o să mă enervez, nu-mi fac griji, sunt recunoscător, mă preocupă karma mea, o să fiu amabil cu toţi.

PRINCIPIILE REIKI dupa MIKAO USUI

Usui a avut mai mulţi discipoli, printre care și Chujiro Hayashi, care ulterior a acordat gradul de maestru D-nei Hawayo Takata. Hawayo Takata are meritul că a adus această linie Reiki din Japonia în Occident. Astfel, Reiki a devenit o tehnică energetică recunoscută pe plan mondial. Istoria detailată o primiți la curs sau o puteți citi în cartea scrisă de mine.

Cu Reiki (traditional si autentic) se poate face doar bine pentru că nu este implicată voința, ci se manifestă voința Universului. Mikao Usui sensei a spus: “Caracteristica REIKI RYOHO este de a se adapta la natură, ceea ce împiedică folosirea lui împotriva sa.  În asemenea cazuri nu va funcţiona, nu radiază.”

Gradele/ nivelele în Reiki tradiţional:  

În școala Reiki tradiţionala Usui Shiki Ryoho sunt trei grade. Etapele sunt separate între ele prin perioade de practică, pentru a-l ajuta pe cursant să dobândească o experienţă adecvată şi o înţelegere a Reiki la fiecare nivel. În trecut, maestrul şi discipolii trăiau într-o comunitate geografică mică, astfel că discipolii primeau informaţiile şi iniţierile pas cu pas, în funcţie de nivelul lor de dezvoltare. Cel care era considerat demn de această cale devenea la rândul său maestru.

Gradul I: prin iniţiere, practicantul reiki poate efectua energizarea prin apropierea mâinilor (contact cu aura), fie pentru el însuşi, ca autotratament, fie pentru alţii, urmărindu-se chakrele pe faţa şi pe spatele trupului. Gradul I în Reiki cuprinde patru acordaje şi necesită două zile sau patru seri pentru ca studenţii să înveţe temeinic poziţiile mâinilor şi să facă suficiente exerciții. Energizările gradului I trebuie practicate cel puţin trei luni înainte de a ne gândi să trecem la gradul al Doilea.

La acest grad se abordează următoarele teme: definiția Reiki, istoria Reiki, informații generale despre energii, aură, chakre și efectele dezechilibrelor, ce este și ce nu este Reiki, caracteristicile Reiki, care sunt beneficiile Reiki (cu multe exemple), cum folosim Reiki, Gassho și cele 5 reguli, gradele în Reiki, inițierea și practica  Reiki  la care se învață pozițiile mâinilor din USUI SHIKI RYOHO și câteva exerciții ale lui Usui. Se va crea cadru și timp pentru discuții libere, conluzii și întrebări și răspunsuri. Gradul I ține aproximativ 11-13 ore împărțite pe 2 sau 3 zile.

Gradul II: după iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora îşi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţă şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. De asemenea, simbolurile permit curăţarea încăperilor de energii negative, curăţarea şi energizarea obiectelor sau a alimentelor, dar şi trimiterea luminii la distanţă sau crearea câmpurilor de protecţie.

Gradul III: după iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi învaţă tehnica iniţierilor, pentru a putea fi capabil să susţină cursuri Reiki. Informații legate de pregătirea pentru gradul de maestru găsiți accesând http://www.reikiusui.ro/reiki-traditional/gradul-de-maestru

Regăsiți mai jos linia maeștrilor prin care am primit accesul la acest dar al Universului, numit Reiki, Usui Shiki Ryoho:   

Mikao Usui

poze-Usui
 
 
 
 
 
   
 
 
Chujiro Hayashi
poza-Hayashi

    
 
 
 
 
 
 
Takata Hawayo
poza-Takata
 
 
 
 
 

    
    Barbara Weber
    Maureen O’Toole
    Kate Nani
Kate- Nani-maestru-Reiki
    
 
 
    Laxmi Paula Horan
Laxmi-Paula-Horan
 
 
 
 

    
 
    Kun István
    Rózsa Loránt
    Kormos Géza
Kormos-Geza
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 

Simon Enikő Szeréna - (http://youtu.be/69tOpcjXWpg )   Am cunoscut Reiki acum 22 ani, la vârsta de 24 de ani, când, în data de 11 iunie 1995, am primit gradul I în Usui Shiki Ryoho. Am avut parte de îndrumarea unui maestru Reiki răbdător și de suflet, care mi-a permis să-l asist șase ani la toate cursurile Reiki. În 01 octombrie 2001 am primit unul dintre cele mai frumoase daruri ale Universului, gradul III, de maestru/ profesor în Usui Shiki Ryoho. Maestrul mi-a spus că valoarea acestui grad este de neprețuit și că nu poate fi exprimată în bani. Am primit gradul III gratuit, ca o recunoaștere, Kormos Géza lăsând sub îndrumarea mea grupa Reiki formată în România. Aplicând Reiki din tinerețe, am crescut împreună cu această energie și Iubire și am continuat să transmit mai departe această energie a Iubirii Universale.
        În primii ani de practică Reiki am trecut prin perioade de derivă și încercări, am căutat confirmări și senzații, am testat diferite grade de implicare și am căutat îmbunătățiri. După un timp am observat că energia Universală era mai eficientă și funcționa liber atunci când îi permiteam să acționeze fără să fie constrânsă de ”îmbunătățirile” și implicările mele. A fost nevoie de timp, răbdare și de multă experiență în Reiki până când m-am eliberat de dorința de recunoaștere și am permis Iubirii Universale să se manifeste în acțiunile, gândurile și emoțiile mele. Am înțeles că Reiki/ Universul este complet și nelimitat, doar mentalul meu avea limitările sale. Am avut avantajul să cunosc provocările egoului meu înainte de primirea gradului de maestru/ profesor Reiki.
      După fiecare etapă de cunoaștere și căutare am ajuns la concluzia că Reiki Usui Shiki Ryoho este metoda mea de suflet, prin simplitatea, siguranța și naturalețea sa. Practic Reiki zilnic, în paralel cu activitatea profesională. Am păstrat practicile Reiki curate de influnțele egoului, new-age, fără să amestec diferite metode și fără să introduc elemente personale, pentru că am înțeles că nimic nu poate fi mai presus de comunicarea directă și nelimitată cu energia Universului și orice aș fi modificat ar fi limitat manifestarea Voinței Universale.  
      Duc mai departe două școli Reiki autentice. Am creat o continuitate în predarea Reiki, având sute de cursanți în mai multe orașe din România. Sunt membru fondator, maestru Reiki activ și mentorul Asociației Reiki Usui ®.  Am scris numeroase materiale despre Reiki și am creat pagina web a asociației www.reikiusui.ro. Am demarat colaborări cu maeștri Reiki din străinatate, care practica Reiki de peste 20 de ani și care studiează efectele Reiki din punct de vedere medical - găsiti informații aici http://reikiusui.ro/regulament-practica-aru/informatii-medicale-reiki.

reiki-clopote
 
Întrebări legate de Reiki
 
Cum funcţionează energia Reiki?
Reiki funcţionează pur şi simplu după acordaj (iniţiere). Persoana acordată (iniţiată) funcţionează ca un canal pentru această energie. În timpul şedinţelor Reiki cel care canalizează energia îşi aşează palmele pe cel care primeste şi dacă este nevoie de ea, energia începe să curgă.
 
Cel care doreşte să devină practicant Reiki, trebuie să aibă unele calităţi native în acest sens?
A învăţa să practici Reiki este uşor şi accesibil tuturor. Nu presupune cunoştinţe ezoterice prealabile, nu este nevoie de învăţarea unor tehnici complexe de meditaţie, vizualizare sau respiraţie. Oricine poate practica reiki după acordaj, chiar dacă nu crede în efectele Reiki.
Capacitatea de a lucra cu energia Reiki nu poate fi învăţată din cărţi, această capacitate se primeşte prin intermediul acordajelor (iniţierilor) direct de la un Maestru Reiki.
Acordajele (iniţierile) la Energia Universală sunt proceduri energetice specifice după care reikistul poate accesa şi lucra singur cu Reiki.

Care este efectul iniţierilor?
Efectul iniţierilor variază de la om la om, în funcţie de nivelul vibraţiilor sale în momentul acordării la Reiki, după iniţiere începând o perioadă de purificare de minim 21 de zile. După iniţiere, se dezvoltă personalitatea, se echilibrează diferitele niveluri energetice ale omului, se stimulează funcţiile organismului, se influenţează pozitiv vindecarea, se reduc durerile, se dezvoltă creativitatea şi intuiţia. Reiki ne ajută să trecem mai uşor peste probleme, să depăşim situaţiile psihice dificile, stările de stres, de frică, depresie, etc. De asemenea, ne ajută la comunicare şi în relaţiile interumane.
Reiki NU are efecte secundare sau nocive.

Recomandări pentru transmiterea energiei REIKI:reiki-floare

  • respectaţi regulile de igienă;
  • pe cât posibil, asiguraţi o atmosferă plăcută, relaxantă;
  • în zonele dificile sau asupra rănilor deschise doar se vor apropia palmele de locul respectiv, fără a se atinge efectiv zona cu probleme; REIKI acţionează şi de la câţiva centimetri, trecând şi prin ghips, haine, etc.;
  • se recomandă ca energizarea să dureze 3-5 minute la fiecare poziţie; acestă durată poate fi diferită de la caz la caz.

Nu există reguli fixe pentru poziţiile palmelor la tratament, fiecare maestru vine cu câteva recomandări, singura recomandare este parcurgerea chakrelor principale şi auxiliare. După un anumit exerciţiu veţi simţi în palme dacă într-un loc este sau nu este nevoie de energie; vă va ajuta intuiţia!

Reiki este o energie inteligentă şi merge acolo unde este nevoie de ea!

Exemple ale poziţiei mâinilor în REIKI I:

reiki-poz

Exemple ale efectelor în cazul poziţionării palmelor la CAP:

Poziţia 1 pentru cap: constă în aplicarea palmelor pe obraji şi ochi, iar efectele sunt următoarele:
a)   Pe plan fizic: amelirorează afecţiuni ce au legatură cu ochii (vedere, claritate, tensiune mare sau mică) sau afecţiuni  ce au legatură cu sinusurile, cu nasul (rinite), echilibrează glanda hipofiză şi epifiza.
b)    Pe plan emoţional: elimină anxietatea, reduce stresul, aduce relaxarea.
c)    Pe plan mental: reduce confuziile, instituie reechilibrarea mentală, aduce claritate în gândire, fortifică discernământul şi concentrarea.
d)   Pe planul conştiinţei superioare şi al dezvoltării spirituale: favorizează deschiderea spre energii înalte, ajută la o meditaţie mai eficientă şi o mai bună înţelegere a realităţii.

Poziţia 2 pentru cap: constă în aplicarea palmelor cu centrul lor pe tâmple şi are următoarele efecte:
a)    Pe plan fizic: acţionează asupra creierului, reduce sau elimină durerile de cap, nevralgiile, acţionează benefic asupra tulburărilor de mişcare.
b)  Pe plan emoţional: este indicat în cazurile de nelinişte, isterie, stres; echilibrează emisferele dreaptă şi stângă ale creierului, fortifică amintirea viselor.
c)    Pe plan mental: clarifică gândirea, fortifică memoria, stimulează eficienţa şi creativitatea.
d)   Pe planul conştiinţei superioare şi al dezvoltării spirituale: ne asigură claritatea viziunilor şi a răspunsurilor, extinderea conştiinţei cosmice, deschiderea spre universalitate.

Pozitia 3 pentru cap: se realizează prin aşezarea palmelor la urechi. Această poziţie are următoarele efecte:
a)    Pe plan fizic: reduce sau elimină durerile de cap, stimulează echilibrarea şi coordonarea.
b)    Pe plan emoţional: elimină teama, grija, şocurile şi iritarea, relaxează şi stimulează confortul psihic.
c)    Pe plan mental: clarifică gândirea, stimulează creativitatea şi eficienţa, instalează un sentiment de bună dispoziţie, linişte, seninătate.
d)    Pe planul conştiinţei superioare şi al dezvoltării spirituale: asigură deschiderea către viziunea universală a întregului.

Exercițiile complete le primiți la cursul Usui Shiki Ryoho, unde aveți posibilitatea să exersați și tehnici de dezvoltare a intuiției și de purificare a unor obiecte.

 

 

2017 orele 17-20